Wednesday, March 12, 2014

Torrenti + encrypted traffiks


Lai ierobežotu autortiesību un blakustiesību aizsargātu objektu nelikumīgu izplatīšanu internetā, LaMPA vēršas pie elektronisko sakaru nodrošinātājiem, lai tie labprātīgi slēdz pieeju n 1 failu apmaiņas programmām, jo saskaņā ar Autortiesību likuma 69. panta 7. punktu LaMPA savu biedru vārdā ir tiesīga prasīt, lai starpnieki, n 1 kuru sniegtie pakalpojumi tiek izmantoti nolūkā pārkāpt autortiesību vai blakustiesību subjektu tiesības vai kuri padara iespējamu šādu pārkāpumu, veic attiecīgus n 1 pasākumus, lai pārtrauktu izmantotāju iespējas izdarīt šādus pārkāpumus. Ja starpnieks neveic attiecīgus pasākumus, LaMPA ir tiesības vērsties pret starpnieku.
Interesantākais visā šajā pasākumā ir tas kā viņi taisās pierādīt, ka tieši autortiesību un blakustiesību aizsargāti objekti n 1 tiek izplatīti n 1 internetā. Kā viņi to tīri praktiski taisās pierādīt? No nostāstiem man ir zināms, ka pie mums likumus nosaka tas kuram ir biezāks maks, šajā gadījumā tā varētu būt LaMPA. Bet kā būtu jābūt ideālā variantā? Ir tiesisks pamats slēgt failu apmaiņas tīklu, ja tajā kaut kāds % no failiem ir pirātiskā mūzika, filma utt.? This entry was posted in P2P on 2007.05.28 by coolynx . Post navigation ← Kurš lieto atvērtā koda programmatūru? Svaigs.lv v2.007 →
Veel incantaak ir kad nonaak liidz tiesai kur satiekaas LaMPA un sliktais seederis. Lampai kaa pieraadiijums droshi vien ka ir kautkaadi logi, kuros ir redzams, ka vot tas tur ir tajaa laikaa kautko seedojis. Man jautaajums ir vai tiesa tos logus pienems kaa pieraadiijumu? Es notepadaa varu uzcept tos logus par jebkuru cik vajag. Man vismaz liekaas, ka arii ieksh USA tur cilveekus tikai baida un vini nobiistaas un samaksaa to naudinju, bet neesmu lasiijis, ka tieshaam kaada vaina ir pieraadiita. A kas shajaa gadiijumaa var buut pieraadiijums – imho tikai log faili, jo ar kameru n 1 uzfilmeet un pie rokas piekert jau nu toka neizdosies.
Huiņu var taisīt pret jūzeri, pret habu, pret provaideri, visos virzienos, kuros vien attiecīgajā brīdī prasītājs vēlas. Tavs haba tekstiņš “Mēs neko nezinām par pornogrāfiju, ko kačā lietotāji” tev nedod ne mazākās priekšrocības.
Nepanāks viņi neko. Ja pārāk piežmiegs, attīstisies decentralizētie tīkli, datu šifrēšana utt. un aizies meinstrīmā. Nevar aizliegt pārsūtīt pa vadiem bitus un baitus, tagad ir cits laikmets un autortiesību aģentūras tikai bojā savu PR un pierāda savu primitivitāti, šādi rīkojoties. Būtu cilvēcīgu webshopu mūzikai uztaisījuši. Ja manas mīļākās dziesmas varētu nokačāt lossless formātā un augstākajā kvalitātē par, teiksim Ls 0,49/gab (nevis 1 laba un 11 viduvējas par 9+ Ls), es iepirktos nedomājot.
Šeit gan negribētos tik ļoti uzsvērt to pašas LaMPA pašaizliedzīgo aktivitāti cik to, ka ka tādā veidā Latvijā ir pieņemts cīnīties ar konkurentiem! Uh, pagājušajā gadā bija gāgānu kari Liepājas n 1 provaideriem, klauvējot uz BSA par “ftp” serveriem. Un ko? par to jau nevioens skaļi pēc tam nerunāja, bet nu bij. Tagad jau arī LaMPA pieaicināta. Bet ar tām “autortiesībām” Latvija vēl varēs ilgi un dikti cīnīties, kamēr beidzot to visu līdz galam realizēs.
Vienmēr būšu par to, lai, piemēram, vietējā kompaktdiska cena būtu kaut kāds procents no minimālās algas un miers. Tā kā ražošanas izdevumi ir mazi, salīdzinot ar ‘mākslas’ vērtību, tad ejiet mirt kaktā! Ūbertalantīgs gleznotājs Latvijā tik daudz nenopelna, cik daži labi kā AKA/LAA uz viena ‘mūziķa’. Man patiešām ir žēl atdot velns viņ zin kam 10 Ls par disku, ja autors no tiem 10 Ls saņem kādu 1 latu. Ja man patīk, es koncertā atdošu visus 50 latus. Ka tik tiek autoram kabatā. n 1 Šie vēl kāš naudu no radiostacijām, kas par brīvu tos reklamē. n 1 Iebāztu visus autorus vienā mucā, kurā nav ne santīma – tad redzētu, kurš krutāks. Katrs vnk klausītos savu un nebūtu uzpūsta ‘kvalitāte’, par kuru pienākās zvēra nauda. Nē, es saprotu, ka algas mazas, bet tās algas arī nosaka to, cik cilvēks var atdot mākslai.
Torrenti + encrypted traffiks… Decentralizetie vai ari parastie trakeri un viss rulle… Nezinu, n 1 ka ar LV likumdosanu, bet smuks piemers torrentiem ir ThePirateBay fiska, iesaku palasit so, baigi recigi, ik pa laikam absurdi n 1 un strupi, bet kopuma jauki: http://thepiratebay.org/legal
Neaizmirsti, n 1 ka Zviedrija ir vienīgā vieta, kur ThePirateBy ir izdevies nobāzēties. Un arī viegli neiet. Mūsu gadījumā Saeima skrien n 1 pa priekšu Eiropai un ir radījusi nepieciešamo juridisko bāzi šādu servisu apkarošanai.
Paga, paga, tādā gadījumā, lūdzu, noņemt to trulo datu nesēja nodokli, kuru tie tik pat trulie naudas maisi bāž kabatā. Sanāk, ka tauta maksā divreiz. 1.Pērkot n 1 oriģinālo mūzikas disku 2.Pērkot n 1 tukšu matricu. Kaut kas tāds var notikt tikai mūsu valstī, legālais n 1 rekets. n 1
es tāpat visu kačāju no ārzemēm, jo gribas skatīties oriģinālvalodā. stipri šaubos, ka kāds no štatiem n 1 saņemsies mani te meklēt, lai piespriestu kādu sodu.. tā kā no ārzemēm kačāt ir very on th

No comments:

Post a Comment