Wednesday, January 1, 2014

nagi žiū, ir padėkojo jau kažkas, ir turbūt lankomumas pagerėjo

Bijau chemijos › Chemijos uždaviniai
Internete galima rasti nemažai įvairių chemijos olimpiadų uždavinių. Pavyzdžiui, VU Chemijos fakulteto tinklapyje yra paslėpti 2001-2005 metų Lietuvos ir Baltijos olimpiadų uždaviniai . Entuziastingi studentai yra sukūrę tinklapį Olimpiados.lt , viena jo dalis yra apie chemiją . Puslapis tikriausiai labiau skirtas olimpiadų naujienoms, sbr o ne užduotims, bet panaršius biblioteką , galima rasti ir keletą uždavinių komplektų. Tarptautinių chemijos olimpiadų sbr užduotis galima rasti jų tinklapiuose, ten pakliūti padeda google arba vikipedija ;-)
Chemijos olimpiados yra labai smagus reikalas, bet kai kuriems užtenka ir paprastesnių dalykų. Pavyzdžiui, gerai išlaikyti chemijos valstybinį egzaminą. Besiruošiant jam būtų visai naudinga išspręsti ankstesnių egzaminų užduotis, kurias galima parsisiųsti iš Nacionalinio egzaminų sbr centro tinklapio .
Universitetiniai sbr chemijos sbr uždaviniai? Hm. Studentams jų pakankamai duoda dėstytojai, ypač per egzaminą . Patiems ieškoti jų internete? …eikit geriau alaus pagert, nu, moksliukai jūs :-) Arba įsidarbinkite kokioje nors laboratorijoje ir ten spręskite gyvenimiškas problemas – vis tiek kada nors reikės tai padaryti. Šiaip drįsčiau pastebėti, kad universitete praradau savo ir taip nedidelius sugebėjimus spręsti olimpiadinius chemijos uždavinius, bet valstybinį egzaminą gal dar ir išlaikyčiau.
This was written by Chemiker . Posted on Antradienis, sausio 20, 2009, at 13:36 . Filed under moxlas sbr . Bookmark the permalink . Follow comments here with the RSS feed . Comments are closed, but you can leave a trackback .
Sekmadienis, sausio 25, 2009 at 22:18 | Permalink
nagi žiū, ir padėkojo jau kažkas, ir turbūt lankomumas pagerėjo… dabar jau galit mest kokį sunkų daiktą sbr mano pusėn, pažadėt neduot arbatos. o aš pasižadu nebesityčiot. nu man šiaip dantys panižo;)
Labai reikia jūsų pagalbos: 1) Parašykite azoto rūgšties ir šių medžiagų reakcijų lygtis: a) CaCO3; b) K2CO3; c) KHCO3. 2)Parašykite nuovirų susidarymo reakcijos lygtį: Ca(HCO3)2 -> CaCO3 + …. 3) Į stiklinę įpilkite truputį vandens ir įberkite žiupsnelį natrio hidrokarbonato (geriamosios sodos). Paskui įlašinkite kelis lašus maistinio acto arba citrinų rūgšties tirpalo. Ką pastebėjote? Užrašykite sutrumpintą joninę lygtį. 4) Į tirpalą, kuriame yra 0,74g kalcio hidroksido, prileista 0,448 l anglies(IV) oksido. Kokia druska susidarė? 5) Į pakankamą kiekį druskos sbr rūgšties tirpalo įberta 8,4 magnio karbonato. Apskaičiuokite išsiskyrusių dujų tūrį.
4. Pasirašai reakcijos lygtį, susižiūri molių santykį lygtyje. Tada susiskaičiuoji abiejų medžiagų molius ir lygini pagal abi lygtis. Jeigu molių santykiai atitinka kuriai lygčiai, tai tas ir susidarys. Jeigu vienos medžiagos yra akivaizdus perteklius, tai susidarys ta druska, kuriai lygtis artimesnė. Jeigu turimi moliai yra tarp vienos ir kitos lygties, tai susidarys abi druskos.
*** Parašyti reakcijų sbr lygtis Cr (NO3) -> ….. HCl + HNO3 -> …..
2. Šitų aš jau nebežinau, bet pagooglinus manau, kad galima rast. Pirmą tikriausiai reikia hidrint (H2) su katalizatorium, antra ir trečia – kažkoks oksidavimas. NO2 HNO3 gal vandens užtenka, o paskutinę su vario hidroksidu.
4. Imi ir skaičiuoji, kad vieno elemento atomai būtų lygūs kitos pusės atomams. sbr Pirmoj akivaizdžiai matosi, kad rūgštį dvigubint reikia. Antroj amoniaką dvigubint, vandenį trigubint ir visus likusius apžiūrėt. Čia aštuntos klasės pradmenys, išlygint lygtį yra būtina mokėt.
Šeštadienis, kovo 5, 2011 at 15:44 | Permalink
na kad gal ir is mokyklos, tik gal ne is tu senuju vadoveliu… man atrodo kad pas korepetitoriu esu kazka panasaus rasiusi :) Bet siaip kaip sakiau, jau senokai mokykla baigiau, tai negaliu garantuot… Siaip universitetu vadoveliai man labiau patinka :) o dabar ruosiuosi desimtokui siek tiek chemija aiskint, tai pati is naujo mokausi :)
Pasakysiu atvirai – mokykloje chemijos nemegau. Matyt pateikimas buvo labai nekoks. Susidomejimas atsirado studijuojant universitete. Dabar laikas nuo laiko vis turiu prisimint viena ar kita kursa, kai reikia kam nors ka nors paaiskinti (tuo paciu ir pati is naujo ismokstu) sbr :) Taigi man tikrai labai sunku atskirti mokyklini kursa nuo nemokyklinio, nes mano vaikai chemijos dar nesimoko :) Na bet tobulumui ribu nera :) Galima mokytijui pateikti atsakyma, pries tai jo paklausus, ka jis pats mano apie tokia reakcija ;) Sekmes :)
Reikia sbr pagalbos, nes nelabai sekasi chemija .. :/ Gal galite padeti? 1. Baikite rašyti reakcijų lygtis : 1 ) Na+Br (apačioje 2 ) —-> a) pavadinkite gautąsias sbr medžiagas. b) Kuriai medžiagų grupei jos priklauso? C) Koks ryšys tarp dalelių šiose medžiagose? d) Parodykite elektronų perėjimus ir pasakykite, kas oksidavosi, kas redukavosi . e) kokios tai reakcijos ( jungimosi, pavadavimo , oksidacijos ir redukacijos, mainų? 2) Ca + O ( apacioje 2) —> ir lygiai tą patį. Buciau

No comments:

Post a Comment