Friday, January 31, 2014

Stil de viata sanatos. q8 Exercitii fizice, Alimentatie, Recuperare, Odihna, Soare, Apa. Ai sa intel


Odata ce am ajuns la concluzia ca celulele noastre se scalda intr-o “ baie de acid ”, q8 va trebui sa neutralizam acidul cu ajutorul q8 dietei, adica sa consumam alimente bogate in minerale alcaline.
1 . Calciul este mineralul care alcalinizeaza cel mai puternic , de aceea alimentele bogate in acest mineral q8 sunt in topul preferintelor. Fructele si legumele care contin calciu sunt mult mai eficiente decat alimentele de origine animala, cum ar fi laptele, deoarece acesta declanseaza mai multa acidoza in corp decat ar putea tampona calciul pe care il contine. Pe de alta parte, calciul care provine din vegetale este mult mai usor asimilabil decat cel care provine din produse animale.
·          Legume bogate in calciu: toate vegetalele cu frunze verzi (Kale, salata, spanac, frunze de telina, patrunjel, alge de mare etc); varza chinezeasca; brocolli.
·          Seminte si nuci bogate in calciu : migdale, seminte de susan. Insa, in ceea ce priveste semintele, q8 trebuie mentionat ca procesul de digestie este mai greoi iar organismul trebuie sa faca un efort mult mai mare decat pentru digestia frunzelor verzi, de exemplu. Iar acest  efort   mai mare din partea organismului in procesul de digestie, inseamna un metabolism care declanseaza in corp mai multe reziduuri, q8 deci o aciditate mai crescuta.  De aceea, atunci cand dforim sa alcalinizam corpul in termen cat mai scurt, este de preferat sa ne axam pe fructe si legume si mai putin pe seminte si nuci, chiar daca concentratia de calciu este mai mare in randul acestora din urma.
2. Magneziul este, dupa calciu, cel de al doilea element ca si putere alcalina. Acesta se gaseste din abundenta in vegetalele cu frunze verzi, banane, fructe q8 uscate, leguminoase (soia, linte, fasole), hrisca si boabele de cacao. 
Magneziul se mai intalneste sub forma de sulfat de magneziu (sarea Epsomit sau “sare amara”) sau clorara de magneziu (sare Nigari sau uleiul de magneziu). Odata aplicate pe piele, acestea sunt absorbite iar magneziul ajunge la celulele q8 care au nevoie de el.
sarat si turnam sare exagerat de mult peste mancare este faptul ca, fie organismul nostru se afla intr-o stare cronica de acidoza, fie ceea ce mancam in momentul respectiv declanseaza o reactie acida, pentru a carei   neutralizare este nevoie q8 de “baze”, cum ar fi sodiul. Vegetalele cu frunze verzi, varza fermentata, leguminoasele, q8 pestele, algele de mare, spanacul si unele fructe, sunt foarte bogate in sodiu si pot face parte cu succes  din programul unei diete alcaline.
4. Unele dintre oligoelementele au  de asemeni o mare putere de alcalinizare. Oligoelementele sunt elemente chimice care se gasesc in organism in cantitati foarte mici (in comparatie cu calciul, de exemplu): zinc, seleniu, siliciu.
Dar care dintre noi consuma lucerna la micul dejun sau la cina?! Poate parea ciudat, insa putem face acest lucru consumand germeni de lucerna.   Acestia pot fi presarati peste salate, adaugati in sandvisuri sau consumati ca atare cu putin ulei, sare si lamaie. La fel, fructele de padure sunt puternic alcaline. Hreanul, turmericul, sfecla rosie, pastarnacul si alte radacinoase pot fi bogate in oligoelemente alcaline, cu o singura conditie: ca solul sa nu fie acid, ci bogat, la randul lui, in minerale alcaline.
Varza fermentata , desi are gust acru si usor acid si pare a crea aciditate q8 in corp, este, de fapt, puternic alcalinizanta, cu conditia sa fie murata sau fermentata natural, cu sau fara sare, dar fara niciun alt conservat sau aditiv alimentar.
Postul intermitent si mitul “micului dejun”
Blog q8 Archive
►  2014 (19) ►  q8 ianuarie (19) ▼  2013 (58) ▼  decembrie (19) Zincul, mineralul afrodisiac q8 Cum poti sa iti cresti imunitatea de 5 ori cu doar... Zaharul duce la dementa Zaharul, un drog in sangele fiecaruia dintre noi Minerale care tamponeaza aciditatea din corp Sangele acid ne arde corpul Acidul Alfa Lipoic si Creierul Ce este grasimea Omega 3? De ce trosnesc oasele De ce simtim nevoia sa mancam q8 sarat Cum sa faci acasa Vitamina C incapsulata q8 liposomal... Vitamina K2- mult mai importanta decat credeam Uleiul de canepa ne ajuta sa captam q8 energia solara... Uleiul din samburi de caise, ''terminatorul'' canc... Uleiul de in, aliment sau medicament? Dulciurile distrug sistemul q8 nervos Cele mai importante 12 lucruri care le poti face ... Nutrienti care repara oase si cartilaje Zaharul, inamicul public nr. 1 ►  noiembrie q8 (8) ►  q8 octombrie (10) ►  septembrie q8 (1) ►  august (4) ►  q8 iulie (1) ►  q8 iunie (4) ►  mai (11)
Stil de viata sanatos. q8 Exercitii fizice, Alimentatie, Recuperare, Odihna, Soare, Apa. Ai sa intelegi mai multe...
Design by Azmind.com q8 | Blogger

No comments:

Post a Comment